This website is using cookies
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue using the site, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website.
x








Submitted by: Studio Roatta Architetti Associati
Implemented country: Italy
Title: new Monchiero&C headquarters

Project: redesign with bioclimatic approach on an under construction project. Subject: industrial building with production area, office and commercial exhibition. Architecture: architectural shape for searching a better sun exposition. Outside a set of vertical full and empty with neo gothic references, inside natural sun lighting and irradiation control. Concept: Integrated design for energy efficiency. Materials: High insulation, ground adherence, renewable energy, solid biomass (woodchips), solar thermal, geothermal energy for summer cooling, free cooling and radiant heating. Results: Innovative and synergetic high efficiency in industrial building.



Category: Earth