The energy requirements of the new research center at the "St. Anna Children's Cancer Research "is to be minimized by optimizing the building envelope to a total of 77% and the remaining energy needs are covered by sustainable resources.
The energy concept, which to escape to the 7-storey underground car park adjacent soil using special wall constructions and thus to gain favorable geothermal energy. The geothermal energy is supplied to the heater. Through the heat withdrawal results in a cold storage, which can be used in summer to cool the building.
The energy is used and therefore the existing parking garage, no additional facilities are built."/>








Submitted by: St. Anna Kinderkrebsforschung
Implemented country: Austria
Title: New construction - St. Anna Children's Cancer Research

The energy requirements of the new research center at the "St. Anna Children's Cancer Research "is to be minimized by optimizing the building envelope to a total of 77% and the remaining energy needs are covered by sustainable resources.
The energy concept, which to escape to the 7-storey underground car park adjacent soil using special wall constructions and thus to gain favorable geothermal energy. The geothermal energy is supplied to the heater. Through the heat withdrawal results in a cold storage, which can be used in summer to cool the building.
The energy is used and therefore the existing parking garage, no additional facilities are built.



Category: Earth